Aplikace na výuku jazyků

Aplikace na výuku jazyků

Duolingo nabízí širokou škálu jazyků od španělštiny po korejštinu. Aplikace používá herní prvky, aby učení bylo zábavné a motivující. Každá lekce je krátká a interaktivní, což vám umožňuje snadno zapojit učení do každodenního života.

 

Babbel se zaměřuje na praktické použití jazyka a nabízí kurzy navržené odborníky na výuku jazyků. Lekce jsou strukturovány tak, aby pokrývaly reálné situace, což vám pomůže rychle aplikovat naučené dovednosti v praxi. Babbel nabízí kurzy v několika úrovních obtížnosti, což je ideální jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.

 

Rosetta Stone je známá svým přístupem, který je založen na metodě úplného ponoření. Aplikace nepoužívá žádné překlady, místo toho učí nové jazyky přirozeným způsobem prostřednictvím obrázků a kontextu. Tento přístup je obzvláště účinný pro studenty, kteří chtějí získat hlubší porozumění a intuitivní dovednosti v novém jazyce.

 

Memrise kombinuje tradiční jazykové kurzy s inovativními technikami paměťových kartiček. Aplikace využívá videa rodilých mluvčích a interaktivní cvičení, která pomáhají studentům lépe porozumět a zapamatovat si novou slovní zásobu.

 

Busuu poskytuje interaktivní lekce, které pokrývají širokou škálu jazykových aspektů. Navíc umožňuje studentům komunikovat s rodilými mluvčími prostřednictvím komunity, což je výborný způsob, jak získat zpětnou vazbu a zlepšit své konverzační schopnosti.

 

HelloTalk propojuje studenty jazyků s rodilými mluvčími po celém světě. Uživatelé si mohou vyměňovat jazykové dovednosti prostřednictvím textových zpráv, hlasových zpráv a videohovorů.

 

Lingodeer je aplikace zaměřená především na asijské jazyky, jako jsou čínština, japonština a korejština, ale v nabídce najdete i další jazyky. Zaměřuje se na systematickou a organizovanou výuku gramatiky a slovní zásoby prostřednictvím strukturovaných lekcí a interaktivních cvičení.

 

Pimsleur nabízí audio kurzy, které se zaměřují na poslech a mluvení. Metoda Pimsleur je založena na postupném učení slovní zásoby a frází, které jsou ihned aplikovány v konverzačních kontextech. Tento přístup je vhodný, pokud chcete zlepšit své schopnosti v poslechu a výslovnosti během každodenních činností, jako je například jízda autem.

 

 

 

Zdroj:

Usnadní život žákům i studentům: Nejlepší naučné a výukové aplikace. Online. Seznamzpravy.cz. 2024. Dostupné z: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kampus-nejlepsi-naucne-a-vyukove-aplikace-254708#utm_content=freshnews&utm_term=Usnadn%C3%AD%20%C5%BEivot%20%C5%BE%C3%A1k%C5%AFm%20i%20student%C5%AFm&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz. [cit. 2024-08-12].

Další články

Střední článek podpory
Projekt MŠMT, jehož cílem je nastavit systémovou podporu ředitelům a ředitelkám škol a jejich zřizovatelům ...
Kápézetka pro zřizovatele
EDUin vydalo aktualizovanou verzi publikace, je přehlednější a zdarma ke stažení....
EDUin: Je rozdíl mezi umět číst a rozumět textu…
Se čtenářskou gramotností mívají problém i gymnaziální studenti, říká Lukáš Šlehofer...
Aplikace na výuku jazyků
Tipy na plikace pro výuku jazyků online - hravou formou, poslechem či pomocí rodilého mluvčího. ...
Jak efektivně zapisovat poznámky a organizovat studium
Zde naleznete platformy, které jsou vhoné nejen pro kombinované učení:...
81-kJZB+HuL
ABCmouse – anglická aplikace
ABCmouse je program v angličtině pro děti ve věku 2-8 let....